Suoristusraudat

Suoristusraudat

Suoristusraudat ovat tulleet kauneusmarkkinoille pitkän aikaa sitten ja ovat siellä varmasti jäädäkseen. Suoritusraudalla pystyy helposti ja nopeasti tekemään monenlaisia taikoja, kaiken laatuisille ja pituisille hiuksilla. Sillä muun muassa saa helposti hiukset täysin suoraksi tai jos hiukset ovat luonnostaan suorat, voi suurimmalla osalla suoritusrautamalleja myös kihartaa sekä kääntää hiuksia erilaisilla tavoilla.

vanha suoristus

Suoristusraudat ovat kehittyneet vuosien saatossa paljon. Aluksi raudat olivat hyvin yksinkertaisia ja niitä ei ollut ollenkaan lämmönsäätö mahdollisuutta, eikä niitä pystynyt myöskään käyttämään muihin tarkoituksiin. Vanhoissa suoristusraudoissa kuumenevat raudat olivat suorakulmaisia eikä niitä oltu muotoiltu siihen tarkoitukseen, että niillä pystyisi taivuttamaan hiuksia.

rauta kihara

Kuitenkin ajansaatossa alkoi suoristurautamarkkinat laajenemaan. Ensimmäisenä markkinoille tulivat raudat pyöreillä kulmilla, mikä mahdollisti myös hiuksien kääntämisen sekä kihartamisen helposti ja nopeasti. Nämä pyöreäkulmaiset suoristusraudat ovat paljon parempia, mitä aikaisemmin markkinoille tulleet kulmikkaat raudat sillä ne eivät revi hiusta niin paljoa.

suokkari

Tämän uutuuden jälkeen alkoivat tulla markkinoille suoristusraudat, joihin pystyi myös säätämään lämpötilaa helposti. Nämä suoristusraudat olivat hyviä, sillä niitä pystyy säätämään oman hiuslaatunsa mukaan. Mikäli hiuslaatusi oli karhea ja todella kiharainen tulisi rauta säätää suuremmalle, jotta lopputuloksesta saataisin suora pidemmäksi aikaa. Jos hiuksesi ovat esimerkiksi herkät, paljon käsitellyt tai vaalennetut, ei suoristusrautaa kannata käyttää kovalla lämmöllä. Nyt vain voidaan miettiä ja odottaa mitä kaikkea tulevaisuus tuo tullessaan!

lämpösuoja

Lisäksi myös lämpösuojista on ollut paljon puhetta aikojen saatossa. Suoristusrauta litistää hiukset kahden tulikuuman raudan väliin, tämä ei voi olla mitenkään hyväksi hiuksille. Tästä syystä lämpösuojaa kannattaa käyttää aina hiuksiin ennen minkään hiustenlaitto laitteen käyttämistä. Näihin laitteisiin luetaan myös mukaan hiustenkuivaaja. Lämpösuojia on tullut markkinoille paljon ja niiden saaminen on todella helppoa, sillä niitä on nykyään saatavilla ihan normaaleista ruokakaupoista. Lisäksi nykyään monet hoitoaineet sisältävät lämpösuojan itsessään, jottei hiuksiin tarvitse laittaa montaa erilaista ainetta päällekäin.  Aina hiuksia käsitellessä kannattaa muistaa, että lämpö ei koskaan ole hyväksi hiuksille. Hiukset kärsivät siitä todella pahoin ja siksipä niiden käsittelyä kannattaa vähentää mahdollisimman pieneen määrään.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *