Naiset ja arkipäivän teknologia

nainen

Tänään keskitymme siihen, miksi teknologia nähdään miesten juttuna tai miesten alana? Miksi yleinen oletus on se, että miehet osaavat korjata ja toimia teknologian parissa paremmin kuin hyvin, mutta meistä naisista ei ole siihen? Monesti naiset heittäytyvät jopa täysin avuttomiksi, eivätkä edes yritä, sillä on parempi antaa vain miesten tehdä. He hoitavat homman. Elämme 2010-lukua, joten olisi jo korkea aika, että ”hoidamme homman” ihan itse. On myös todella voimaannuttava tunne saada jotakin sellaista jota ei tiennyt osaavansa, aikaiseksi aivan omin avuin. Omassa elämässäni näitä hetkiä on riittänyt. On ollut tappeluita ties minkä teknologisten laitteiden kanssa, mutta useimmista niistä on selvitty täysin yksin.

Etkö osaa asentaa uutta tietokonettasi, tai kenties ladata valokuvia puhelimestasi koneelle? Ennen kuin sanot, että et osaa, haastan sinut yrittämään. Vaikka ensimmäisellä kerralla ei onnistuisikaan, aina on mahdollisuus yrittää toisen, ja vielä kolmannenkin kerran. Muutaman kerran kun teet mitä ikinä haluatkaan oppia tekemään, yksin, niin asia alkaa jo tuntua täysin lastenleikiltä, etkä ymmärrä itsekään miksi se oli alun perin niin kovin vaikeaa. Kannattaa myös lukea teknologiasta ja selailla netissä ohjeita. Esimerkiksi lehti Mikrobitti käsittelee teknologiaa arkipäivän näkökulmasta, ja on ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Teknologia mielletään usein miesten alaksi, mutta miksi? Ihan yhtä hyvin nainen voi olla hyvä teknologiassa kuin mies. Naisten ja miesten aivot eivät kuitenkaan poikkea toisistaan merkittävästi, joten naiset ja miehet voivat olla aivan kaikessa yhdenvertaisia. Olen sitä mieltä, että naiset eivät ole teknologian alalla yhtä paljon sen takia, että naisia ei kannusteta siihen yhtä paljon kuin miehiä. Jo lapsena monelle tulee kuva siitä, onko hyvä vai huono jossain asiassa. Esimerkiksi järjestö Women in Tech, edustaa naisia teknologian alalla, ja siihen kannattaa tutustua, jos opiskelu ja työ teknlogian parissa kiinnostaa.

Haastan sinut kokeilemaan tänään juuri sitä juttua tai laitetta, joka käytön olet halunnut oppia jo pitkään. Ota käteesi iso kuppi teetä ja vielä isompi kärsivällisyyttä. Saatat yllättyä, ja ennen kaikkea pääset olemaan ylpeä itsestäsi. Jos kerralla ei onnistu, muista, että kukaan ei ole seppä syntyessään ja harjoitus tekee mestarin. Molemmat ovat nimittäin täysin totta, ja pätevät hyvin myös teknologian käytön opettelemiseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *