Miksi Pokemon Go koukuttaa?

post thumb
Teknologia
by Sonja/ on 04 Mar 2021

Miksi Pokemon Go koukuttaa?

Kaikki meistä ovat kuulleet uudesta Nintendon jättihitistä, Pokemon Go-pelistä. Siitä on ennätysajassa tullut todellinen hitti nuorten aikuisten keskuudessa.

Kyseessä on siis peli, joka osallistaa pelaajan mukaan peliin, näyttämällä kuvitteellisia Pokemon hahmoja pelaajan omassa elämässä, puhelimen kameran kautta. Pelaajan nähdessä tai paikantaessa Pokemon, täytyy hänen esimerkiksi kävellä kyseiselle paikalle, missä Pokemon kartalla näkyy ja napata Pokemon Pokemonpallon sisään. Usein Pokemonit esiintyvät jonkun muistomerkin tai patsaan läheisyydessä. Ideana on kerätä mahdollisimman paljon erilaisia Pokemoneja, joilla pelaajat voivat käydä taisteluja, luoden niistä erilaisia joukkueita. Pelissä on olemassa yhteensä kolme joukkuetta, joihin on mahdollista liittyä, kunhan vain on käynyt jollakin Pokemon Gymillä riittävän kauan aikaa.

Uskomatonta tässä pelissä on ollut sen todella nopea maailmanlaajuinen suosio. Peli nimittäin julkaistiin vasta 6.7.2016 ja se on jo 3 viikkkoa sen jälkeen, kaikkien tuntema ja pelaama peli, ympäri maailman. Pelin tuottajana toimii Niantic, joka todella on tällä pelillä viimeistään ansainnut paikkansa pelimaailman yhtenä kuninkaana. Markkinointi on ainakin ollut toimivaa, sillä ei ihan äkkiä muistu mieleen näin nopean Megasuosion saavuttanutta peliä!

Yksi yllättävä ja myös maailmanlaajuinen ongelma on kuitenkin noussut esiin pelin osalta. Vain muutaman viikon aikana on tapahtunut jo huolestuttava määrä erilaisia onnettomuuksia, joissa Pokemon Go-peli on ollut osallisena. Suurin osa onnettomuuksista on ollut liikenne onnettomuuksia, kun peliin uppoutuneet pelaajat eivät ole seuranneet liikennettä. Tästä aiheesta onkin ollut valtavasti kirjoittelua eri medioissa ja pelaajia varoitellaan jatkuvasti uppoutumasta liian syvälle Pokemonien maailmaan, heidän liikkuessaan liikenteen seassa.

Peli on aiheuttanut jopa keskustelua siitä, onko kyseessä kenties jonkinlainen “Isoveli valvoo” kokeilu, jossa kansalaiset ympäri maailma ilmoittavat sijaintinsa ja tietonsa vapaaehtoisesti, ollen tavallaan jatkuvassa valvonnassa. Teorioita on monia, mutta luulenpa että kyseessä on kuitenkin vain Nintendon ja Nianticin uskomattoman suosion saanut peli, joka on saanut ihmiset entistä aktiivisemmiksi ja Nintendon kassan kilisemään todella mukavasti!