Älyhiusharja kuuntelee harjaustasi

post thumb
Teknologia
by Sonja/ on 19 Sep 2020

Älyhiusharja kuuntelee harjaustasi

Miltä kuulostaisi harjata hiuksesi älyharjalla? Kansallinen ylpeytemme Nokia on julistanut toistasataa euroa maksavan hiusharjan, joka kuuntelee hiustesi ääntä mikrofonilla, kun harjaat niitä.

Nokian omistama Withnings on julkistanut ”maailman ensimmäisen älyhiusharjan, joka on kehitetty yhteistyössä Kérastasen ja L’Oréalin kanssa. Tämä älyhiusharja muun muassa kuuntelee mikrofonien avulla harjaamistasija tunnistaa sen avulla hiustesi kunnon. Nokia osti viime vuonna Withnings -yhtiön ja se valmistaa digitaaliseen terveydenhoitoon liittyviä tuotteita. Älyharja näki päivänvalon vastikään maailman suurimpien CES -kuluttajaelektroniikkamessujen yhteydessä. Kyseessä on älypuhelimeen yhdistettävä mikrofoneilla varustettu älyhiusharja Hair Coach. Withningsin mukaan se on maailman ensimmäinen älyhiusharja.

Harja toimii sen sisällä olevien mikfrofonien avulla, jotka kuuntelevat hiusten harjauksen ääntä ja tunnistaa sen avulla muun muassa esimerkiksi hiusten kuivuutta, kaksihaaraisia ja ylipäätään hiusten terveyttä. Toisekseen harja osaa tunnistaa käyttäjänsä harjaustyylin ja osaa antaa ohjeita, kuinka käyttäjä voisi harjata hiuksensa paremmin. Se onnistuu muun muassa harjan kiihtyvyysanturin ja gyroskoopin avulla.

Harja on aika hintava, sillä sen hinta liikkuu jossain hieman alle 200 dollarissa eli 190 eurossa. Harja on kerännyt hieman huvittuneita kommentteja: esimerkiksi The Register kuvailee älyhiusharjaa vuoden 2017 ”Internet of Shitin” voittajaksi. Kehittäjillä on kuitenkin luja usko tuotteeseensa.

—Teknologia muuttaa kuluttajien päivittäisiä kauneusrutiineja ja älylaitteilla on valtava potentiaali vaikuttaa siihen, kuinka hoidamme hiuksiamme ja ihoamme, L’Oréalin johtaja Guive Balooch totesi laitteen julkistustilaisuudessa.