FitBit – arjesta sporttisempaa?

post thumb
Teknologia
by Sonja/ on 04 Jun 2021

FitBit – arjesta sporttisempaa?

Huhtikuu alkaa kohta olla jo lopuillaan ja melkein kuin huomaamatta kesän rantakausikin hiipii mieleeni. Olen valitettavan tietoinen talven aikana kertyneistä liikakiloista, joten googlettelin hieman erilaisia teknologian apuvälineitä, joilla fitness ja muu urheilu pysyisivät mielessä arjen askareissakin. En ajatellut kuitenkaan mitään Ostos-TV:n Abtronicia hankkia, vaan jotain hieman modernimpaa. Yksi ystävistäni, hänkin kotiäiti, mainitsi hankkineensa itselleen FitBitin ja itsekin sitten uteliaana tutustuin tähän suosittuun sporttituotteeseen.

FitBit on kellon tyylinen ranneke, jonka monet toiminnot auttavat tsemppaamaan liikkumisen suhteen kellon ympäri. Tiedän, että on olemassa eri FitBit-malleja, mutta itse olen kiinnostunut lähinnä standardimallista eli FitBit Onesta. Ranneketta pidetään ranteessa 24 tuntia vuorokaudessa, uskoisin sen olevan myös vedenkestävä. Aamuisin se herättää lempeäsi tärisemällä ja sitten päivän aikana se mittaa kehon eri tiloja sekä liikuntaa ja kulutettuja kaloreita. Älypuhelimeen voi asentaa sovelluksen, johon voi kirjata päivän aikana saadut kalorit ja applikaatio laskee kuinka paljon on oikea tarve. Ystävättäreni kertoi kokemuksiaan FitBitistä, ja hänen mukaansa se kannustaa liikkumaan jo kun sen pelkästään näkee ranteessaan. On myös kiinnostavaa tietää minkälaatuista oma uni on, ehkä siinä on syy väsymykseeni päivän aikana, ja FitBitin avulla senkin voi mitata. Ainoa negatiivinen asia, josta olen netistä lukemalla kuullut, on rannekkeen materiaalin mahdollinen ärsyttäminen iholla, liekö sitten nikkeliallergian takia.

Suunnitelmissa olisi hankkia oma FitBit ennen kesää! Olisikin mukavaa kuulla, jos teillä on omia kokemuksia rannekkeesta. Pistäkäähän siis rohkeasti sähköpostia!