Kihartaminen suoristusraudalla

post thumb
Teknologia
by Sonja/ on 16 Sep 2021

Kihartaminen suoristusraudalla

Hiusten kihartaminen suoristusraudalla onnistuu, kun tietää muutaman niksi. Kerromme nyt, millaisella raudalla kihartaminen onnistuu parhaiten ja mitä pitää ottaa huomioon. Aivan mikä tahansa rauta ei kihartamiseen sovellu. Kerromme myös tuotteista, joita kihartamisen yhteydessä hiuksiin kannattaa laittaa. Suoristusraudalla kihartaminen on yllättävän helppo ja nopeaa. Sillä saa luotua nopeasti kauniit laineikkaat kiharat, jotka eivät vaadi erityisiä tekniikoita.

Kihartaminen suoristusraudalla – neuvot ja niksit

Jos haluaa luoda hiuksiin kauniit kiharat, tärkein asia on silloin hyvä suoristusrauta. Liian kapealla raudalla ei kauniita kiharoita synny. Sillä syntyy pientä käkkärää, mutta ei kauniita isoja laineita. Keskikokoisella raudalla voi sekä suoristaa, että kihartaa. Se on kaikista suosituin koko kiharoiden tekemiseen. Leveä rauta soveltuu ainoastaan hiusten suoristamiseen.

Suoristusraudat eroavat toisistaan juurikin koon puolesta. Toinen tärkeä seikka on lämpö. Pienellä lämmöllä saa aikaiseksi kiharoita hentoihin hiuksiin. Paksut hiukset vaativat raudalta suurempaa lämpötilaa. Pohjoismaisten ihmisten hius ei kaipaa suurempaa lämpötilaa kuin 200 C˚. Suurempi lämpötila vahingoittaa hiusta, etenkin mikäli käytössä ei ole lämpösuojaa. Ilman lämpösuojaa ei kannata hiusta lämmöllä käsitellä.

Tuotteet kiharoiden tekemiseen suoristusraudalla

Kuten mainitsimmekin jo, on lämpösuoja erittäin tärkeä muistaa laittaa hiukseen ennen käsittelyä. Se suojaa hiuksen rakennetta ja estää sitä vahingoittumasta. Mikäli hius on pörrööntyvä, kannattaa käyttää lisänä kosteuttavaa suihketta. Osa lämpösuojista on tarkoitettu laitettavaksi märkiin hiuksiin, kun taas toiset laitetaan ainoastaan kuiviin hiuksiin.