Ota tauko teknologiasta

post thumb
Teknologia
by Sonja/ on 24 Mar 2021

Ota tauko teknologiasta

Oletko koskaan viettänyt teknologiasta vapaata viikkoa, tai edes päivää? Jos et, niin kannattaisi. Jokainen meistä käyttää nykyään aivan liikaa aikaa teknologian parissa. Olemme jatkuvasti ruutujen ympäröiminä. Töissä tietokoneella, kotona TV:n edessä ja tietokoneella, joka mahdollisessa välissä puhelimella. Jopa ystäviemmekin kanssa kommunikoiminen, tapahtuu usein puhelimen välityksellä. Kokeile siis heti tänä viikonloppuna, millaista on elämä ilman ruutuja.

Mikäli et ole valmis luopumaan kaikesta: TV:stä, tietokoneesta, puhelimesta, ja muista viihde-elektroniikan laitteista kerralla, pidä esimerkiksi tauko sosiaalisesta mediasta. Yhden päivän, tai viikonlopun ajan, voit käyttää puhelintasi, tietokonettasi, ja muuta, mutta älä käytä sitä Facebookin tai Instagramin selailuun, blogien lukemiseen, tai esimerkiksi ryhmäkeskusteluihin Whatsapissa. Jos et usko pystyväsi pysymään erossa sosiaalisesta mediasta, pysy erossa koko internetistä. Näin pääset eroon houkutuksista, ja sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia siitä, että et olisi ollenkaan tavoitettavissa. Onhan sinulla kuitenkin puhelin toiminnassa, vaikkakin ilman nettiä. Voit kertoa ystävillesi etukäteen, että pidät taukoa netin käytössä, ja jos jotain kiireellistä asiaa tulee, he voivat aina olla yhteydessä sinuun soittamalla.

Tällainen netti-, tai teknologiavapaa viikonloppu, tai vain yksi päivä, on silmiä avaava kokemus. Sitä ymmärtää paremmin, kuinka paljon elämme laitteiden varassa, ja kuinka paljon aikaa niiden parissa menee, joka päivä. Joillakin enemmän kuin toisilla, mutta kaikilla melko paljon. Voit samalla pohtia, haluatko viettää ajastasi niin paljon, kuin siihen tällä hetkellä menee, ruutujen ääressä. Jos aika on mielestäsi sopiva, ei sille tarvitse tehdä mitään, mutta jos omasta mielestäsi käytät liikaa aikaa, kyseiseen touhuun, on asialle tehtävä jotakin. Loppujen lopuksi, kyseessä on kuitenkin sinun elämästäsi, josta itse olet vastuussa, ja jossa itse teet päätökset.