Polaroid-kamera

post thumb
Teknologia
by Sonja/ on 01 Jun 2021

Polaroid-kamera

Yksi viimeisimmistä hankinnoistani on pieni, kätevä polaroid-kamera. Aivan oikein, polaroid-kamera! Nämä menneisyydestä tutut pienet kamerat, ovat tulleet takaisin kaupan hyllyille, eivätkä syyttä, sillä polaroid-kamerat ovat todella käteviä, sillä kuvan saa valmiina samantien kun sen ottaa. Lisäksi polaroid-kamerat ovat todella näppärän kokoisia! Ne ovat niin pieniä, että ne kulkevat mukana pienessäkin laukussa. Nyt minullakaan ei ole siis mitään tekosyytä olla ottamatta kameraa mukaan.

Minä valitsin omaksi mallikseni kameran Fujifilm Instax -mallistosta, sillä kauniin väriset, pienet kamerat miellyttivät omaa silmääni. Valitsinkin kauniin kirkkaan vadelmanvärisen kameran omakseni. Kyseessä on uutuusväri, joka on ollut saatavilla vasta hetken. Muita värejä Instax mini 8 -kameroissa on muun muassa raikkaan keltainen, vaaleanpunainen, sininen, musta, ja valkoinen.

Instax mini 8 -kameran käyttäminen on todella helppoa. Ensin laitetaan kamera päälle painamalla virtanapista, sen jälkeen asetetaan linssi oikeaan asentoon, ja sitten oletkin valmiina ottamaan kuvia. Instax mini -kamera säätää automaattisesti asetukset valon suhteen, ja voit helposti valita sopivan asetuksen riippuen siitä, oletko sisällä vai ulkona, ja millainen sää on. Lopun voit jättää kameran hoidettavaksi.

Olen ottanut uudella kamerallani paljon ihania kuvia, joista aion tehdä olohuoneemme seinälle kollaasin, jonka laitan kehyksiin. Kollaasit ovat siitäkin kivoja, että ne voi järjestää juuri siten, kuin haluaa. Esimerkiksi tämän, tulevan kesän kuvista aion tehdä oman kollaasinsa.