Hiusten kihartaminen eri tavoilla

post thumb
Teknologia
by Sonja/ on 25 Jun 2022

Hiusten kihartaminen eri tavoilla

Mikä onkaan upeampi näky kuin hyvin kiharretut hiukset, jossa kiharat pysyvät hyvin ja pitkään. Hiusten kihartaminen on mahdollista monella eri tavalla ja niitä voi tehdä sen mukaan, haluaako loivemmat vai korkkiruuvisemmat kiharat. Niiden tekemiseen voi käyttää kiharrinta, lettejä tai jopa muovipulloja, mutta on niitä tehty hyvällä tuloksella myös sukan tai talouspaperin avulla. Keinoja on monenlaisia ja sekin vaikuttaa, kuinka paksut tai pitkät hiukset ovat.

Hiusten kihartaminen kihartimella

Kihartimella hiusten kihartaminen on helppoa, kun muistaa tietyt asiat. Jos on oikein pitkät hiukset, voi tehdä poninhännän korkealla ja kihartaa vain sen verran hiuksia kuin siinä on. Tärkeää on myöskin se, että niskasta on aina parasta aloittaa. Kihartaminen suoristusraudalla ei ole vaikeaa, mutta suurin haaste onkin juuri se, että malttaa ottaa riittävän vähän kerrallaan hiuksia suoristettavaksi. Silloin kiharoista tulee kestävämpiä. Jos kiharrettava osio on todella ohut, kampauksesta saa todella kiharaisen.

Toinen tärkeä asia on myös se, ettei hiuksia harjata auki, kun kiharat ovat vielä lämpimät. Parasta on antaa hiusten jäähtyä kunnolla eikä senkään jälkeen käyttää harjaa, vaan haroa ne auki sormilla. Jos niitä ei millään tavalla avaa, ne saattavat näyttää jopa keskeneräisiltä. Myös kihartamisen suunta vaikuttaa siihen, miltä kampaus tulee näyttämään lopuksi. Jos kaipaat todella rentoa tyyliä, on hiukset kiharrettava rennosti eri suuntiin. Jos taas kaikki osiot tekee samaan suuntaan, tulee siitä tyylikäs, jopa elegantti kampaus.

Jos kiharaan haluaa reilusti muhkeutta, voi kokeilla pitää kiharrinta vaakasuorassa kasvoja kohden. Kapealla kihartimella syntyy hyvinkin pieniä kiharoita ja paksummalla vastaavasti isompia. Myös hiusten pituus on otettava huomioon, jolloin pitkiin hiuksiin on huomattavasti helpompi tehdä kiharoita paksummalla kihartimella kuin vastaavasti lyhyempiin. Mikään ei tosin estä kokeilemasta rohkeasti kaikkea uuttaa eri tavoin kuten kasinolla voi kokeilla saada ilmaista rahaa ilman talletusta ja silloinkin voi voittaa.

Lämpösuoja hiusten kihartamisessa

Hyviä kihartimia ovat sellaiset, jotka on valmistettu joko titaanista tai turmaliinista. Näiden jälkeen vielä käyttökelpoisia vaihtoehtoja ovat keraamiset kihartimet tai muotoiluraudat. Jos säännöllisesti käyttää kiharrusvälineitä, ei ole aivan sama, millä tuotteilla hiuksia hoitaa. Hiuksia on hyvä pestä shampoolla, joka kosteuttaa ja korjaa hiusta. Muotoilutuotteita sekä lämpösuoja-aineita käyttäessä on myös huomioitava se, että päänahkaan jää erilaisia jäämiä ja siksi myös hyvästä kunnosta on pidettävä huolta.

Lämpösuojia on paljon erilaisia ja niiden kanssa onkin oltava tarkkana, että saa omille hiuksilleen juuri oikeanlaiset. Kun paljon kuumentaa hiuksia, ne vähitellen kuivuvat kosteuden haihtuessa, niistä tulee elottomia sekä velttoja eikä niihin saa esimerkiksi kiharoita enää samalla tavalla kuin terveeseen hiukseen. Joten siksi on myös panostettava näiden suojaavien tuotteiden laatuun.

Mikäli hiuksesi ovat ohuet, on varottava sitä, että tuotteissa ei ole liikaa öljyä. Vastaavasti hiusten ollessa karkeat ja paksut on panostettava siihen, että tuote on riittävän voidemainen. Myös kihartimen kuumuudella on merkitystä. Ohuet ja hennot hiukset on käsiteltävä huomattavasti matalammalla lämmöllä kuin paksut.

Tuotteen ohjeesta kannattaa myös tarkistaa, onko se tarkoitettu käytettäväksi märissä vai kuivissa hiuksissa. Jos olet jo ehtinyt laittaa lakkaa hiuksiin, niitä ei enää kannata käsitellä millään muotoiluraudalla. Lakka aiheuttaa sen, että hiuksista tulee ikävä laatta, joka on vielä kaiken lisäksi varsin tönkkö. Pahimmillaan lakka voi palaa jopa hiukseen kiinni. Muista myös, että ilman kuumia rautoja voi saada tyylikkäät kiharat.

Hyvään muotoilurautaan kannattaa aina sijoittaa. Kun se on riittävän laadukas, saa kiharoista juuri sellaisia kuin haluaa eikä tarvitse käyttää edes yli 200 asteen lämpötiloja. Liian alhainen lämpötila tuo myös ongelmia, jolloin joudut vetämään hiukset läpi moneen kertaan ja sekin on omiaan vaurioittamaan hiusta.