Imurin imuteho on sen tärkein ominaisuus

post thumb
Teknologia
by Sonja/ on 18 Feb 2022

Imurin imuteho on sen tärkein ominaisuus

Imurin imuteho on imurin tärkein ominaisuus, joten sen selvittämiseen kannattaa käyttää enemmän kuin tovi aikaa. Jokainen imuri luonnollisesti imee roskia ja pölyä, mutta imurit eivät suinkaan ole ominaisuuksiltaan samanlaisia. Yleensä imuteho ilmoitetaan watteina, joka tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, kuinka tehokas moottori imurissa on. Joskus teho voidaan ilmoittaa myös ilmawatteina eli imurin suulakkeen imutehona. Toisinaan on ilmoitettu myös molemmat tehot.

Imurin imuteho kadoksissa?

Mikäli imuri ei ime, vikaa voi lähteä metsästämään monesta suunnasta. Ensin kannattaa varmistaa, että sen putkessa tai letkussa ei ole mitään jumissa. Tämä selviää irrottamalla letku ja varmistamalla, että ilma pääsee sen lävitse. Jos tämä ei ratkaise pulmaa, on ehkä aika vaihtaa moottorisuodatin, ilmanvaihtosuodatin tai pölypussi, joka vaatii näistä kolmesta useimmin vaihtamisen.

Nykyään imurin imuteho voi EU-direktiivien vuoksi olla korkeintaan 900 wattia. Toisaalta uudenlaiset imurit ovat muilta ominaisuuksiltaan niin tehokkaita, että entisten imutehojen perään ei ole syytä haikailla. Ne ovat ketteriä ja kevyitä liikuttaa, muuntuvat monenlaisia tarpeita varten mahtuen myös perinteisesti hankalina pidettyihin rakosiin sekä mahdollistavat entistä ergonomisemmat liikeradat siivotessa.

Muista myös huoltaa imuri

Monelta tahtoo unohtua, että imuri kaipaa säännöllistä huoltoa siinä missä vaikkapa autokin. Uusi imuri voi olla vaarassa rikkoutua ennen aikojaan, mikäli sitä ei huolleta. Yleisimpiä vikoja ovat suodattimien likaisuus, joka heikentää imutehoa sekä moottoriviat. Myös imurin ulkoiset osat voivat vaurioitua, jos niitä käsitellään liian huolettomasti riuhtoen. Siksi siivouksessakin kaivataan tarmon lisäksi malttavaista mieltä, jotta imuri pysyy mahdollisimman pitkään käyttökunnossa.