Ovatko pölypussittomat imurit parhaita?

post thumb
Teknologia
by Sonja/ on 30 Nov 2021

Ovatko pölypussittomat imurit parhaita?

Tänä päivänä säästämisestä on tullut tärkeä pointti perheissä ja siksi pölypussittomat imurit ovat vallanneet markkinoita yhä enemmän. Imuri kerää roskaat omaan säilöönsä ja se on helppo sekä todella nopea tyhjentää. Pölypusseja ei tarvitse ostaa, joten niistä ei tule erillisiä kustannuksia eikä vaivaa siitä, että muistaisi ostaa juuri oikeanlaisia pusseja imuriinsa. Mitä muuta hyvää pölypussiton imuri käyttäjälleen tarjoaa? Yksi tärkeä ominaisuus pussilliseen pölynimuriin verrattuna on se, että teho säilyy, vaikka pölysäiliö on täynnä.

Pölypussittomat imurit ovat luontoystävällisiä

Jos olet hankkimassa itsellesi pölypussitonta imuria, sinun kannattaa miettiä muutamaa asiaa. Yksi tärkeimmistä on se, että pölysäiliön tyhjentämisen pitää olla helppoa, joten se ei saa olla liian iso. Jos käytössäsi on suhteellisen pieni roskis, niin ison säiliön tyhjentäminen on hankalaa ja silloin osa roskista joutuu lattialle sekä pölyä leviää takaisin huoneilmaan. Jos säiliön koko on noin 2 litraa, se on helpompi tyhjentää kuin esimerkiksi kolmen litran säiliö.

Mihin pitää kiinnittää huomiota, että tästä pussittomasta imurista saa kaiken tehon irti? Uudenlaiset imurit ovat pussittomina tehokkaampia kuin ne, joissa on pussit. Siksi imurissa onkin kiinnitettävä huomiota ensinnäkin pölysäiliön tyhjentämisen helppouteen eli pölysäiliön kansi ei saa olla edessä tai säiliöön ei saa jäädä roskia. Myös mukavuusasiat, kuten hiljainen ääni ja se, että imuroinnissa ei jää pölyn hajua ovat tärkeitä. Mukavuutta lisää imurin keveys.

Pussittoman imurin muut ominaisuudet

Jos olet päätynyt hankkimaan pussittoman imurin, on vielä muutamia asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Yksi näistä on se, että ilmansuodattimen voi pestä. Kertakäyttöiset suodattimet tulevat suhteellisen kalliiksi. Imurin puhtaanapito ei sovi laiskalle, joten jos sinulla ei riitä innostusta siihen, on pölypussiton suhteellisen huono valinta. Imurin hyvä teho tarkoittaa useimmissa tapauksissa myös enemmän ääntä, joten aina se hiljaisin imuri ei ole tehokkain.