Viikset naisella voi poistaa monilla tavoilla

post thumb
Teknologia
by Sonja/ on 08 Sep 2022

Viikset naisella voi poistaa monilla tavoilla

Viikset naisella eivät ole yleensä yhtä näkyvät kuin miehellä. On kuitenkin hyvin normaalia, että naisillakin on karvahaivenia kasvoissa, kuten huulten yläpuolella. Joillain naisilla niitä on kuitenkin toisia enemmän – mistä tämä sitten johtuu? Naisten karvoihin aina mieshormoni testosteroni, jota esiintyy myös naisen elimistössä. Geenit vaikuttavatkin miksi joillain naisilla on näkyvämmät viikset kuin toisilla. Syyt voivat kuitenkin myös vaihdella ja lääkäriin kannattaakin mennä jos karvoitus lisääntyy yhtäkkiä tai siihen liittyy muitakin oireita.

Viikset naisella voivat olla myös oire

Mikäli karvaa kasvaa paljon on tärkeää selvittää, onko taustalla jokin sairaus, joka on hoidettava nopeasti. Hyvin harvinaisissa tapauksissa karvan kasvun syynä voi olla vaikkapa hormonaalisesti aktiivinen kasvain. Syynä voi kuitenkin olla myös jokin muu sairaus tai tila. Vähäinen karvankasvu on kuitenkin normaalia ja monille naisille tuttua.

Mikäli karvat häiritsevät, niiden poistoon on monia vaihtoehtoja. Kasvojen karvoille tarkoitetut epilaattorit ovat yksi vaihtoehto. Se poistaa ihokarvat tehokkaasti pitkäksi aikaa, sillä tämä sähköinen laite vetää ihokarvat ihosta juurineen. Ei-toivottujen kasvokarvojen poisto pinseteillä on myös yleistä, mutta epilaattori on pinsettejä tehokkaampi ja usein myös nopeampi tapa poistaa karvoja.

Kuinka epilaattori toimii?

Epilaattori on laite, jossa on pyörivät pinsettilevyt, jotka tarttuvat ihokarvoihin vetäen ne irti juurineen. Ensimmäisellä kerralla karvojen vetäminen voi sattua hieman, mutta iho tottuu laitteen käyttöön nopeasti. Monia epilaattoreita voi käyttää myös suihkussa, jolloin lämmin vesi lämmittää ihoa avaten ihohuokoset. Varmista kuitenkin aina laitteen ohjeista, että se kestää vettä!